Emigratie

Over het verhuizen naar een ander land word nog wel eens heel ligt gedacht. De ene pakt het makkelijker op dan de andere. Als je dan een stel bent waarvan de ene helft het heel makkelijk oppakt en de andere helft er heel veel moeite mee heeft, kan het gebeuren dat je binnen een paar maanden al hele moeilijke beslissingen moet maken.

Ik krijg veel de vraag waarom we al zo snel weer terug zijn in Nederland, ik vind het best moeilijk om te zeggen dat ik alleen maar terug ben gegaan omdat mijn vriendin terug naar Nederland wilde, maar het is de keiharde realiteit. Dit is wel iets waar we het goed over hebben gehad en daarom kan ik het ook zo makkelijk opschrijven. Ze weet hoe ik er over denk en dat ik Zweden ook nog steeds heel erg mis. Maar voor nu is het gewoon even niet anders en daar heb ik me wel bij neer gelegd.

Verder op deze site staat veel meer beschreven in het dagboek, dat is de beste weergave van het verhaal en de voorbereidingen die er bij hoorde. Hebben we het slecht gedaan? Nee dat denk ik niet, ik denk wel dat we het goed hebben gedaan hoe graag ik het ook anders had gezien.