Huisdieren (katten)

Huisdieren
Om huisdieren mee te nemen moet je aan een aantal regels voldoen. Om uit te vinden aan welke regels je moet voldoen kun je het beste kijken op de website van het Jordbruksverket.

Engelse versie van Jordbruksverket

Als je gaat bellen zijn er verschillende versies, de moeilijke en de makkelijke. Het is niet handig om via Noorwegen te reizen, al zijn de regels het zelfde, toch sta je dan met een beetje pech 2 keer te wachten bij de douane als je het officieel doet. Wij hebben er voor gekozen om niet te stoppen bij de Zweedse douane maar zijn daar gewoon door gereden. Of dit later problemen op gaat leveren weten we niet, maar dat zien we dan wel weer.

De reis via Noorwegen was geen probleem bij de grens moet je gewoon in het rijtje gaan staan van “goederen aangeven” na wat gezoek, komen de juiste gegevens en papieren naar boven. ze controleren de paspoorten en de chip… rijden maar :) het ging bij ons dus super makkelijk. Je moet er wel op letten dat je alle juiste inentingen hebt. bel hiervoor desnoods met de douane in Zweden of Noorwegen. Natuurlijk kan je ook gewoon op de bovenstaande webpagina kijken.