Dieren in Zweden

Dit zijn de dieren die ik zelf heb gezien en ook heb gefotografeerd. Voor sommige zijn ze misschien niet bijzonder, maar ik vind het super dat ik deze dieren in mijn achtertuin heb gehad.

Op 29 juli was ik een dagje aan het cachen. Ineens hoor ik een hoop gesis en kijk ik op de grond. Ongeveer 30 cm voor me lag een adder in het gras. Na bijgekomen te zijn van de schrik, heb ik hem mooi vast kunnen leggen op de foto.

Op 22 juni 2012 was ik ook weer lekker aan het cachen samen met Jessica. Daarbij wilde we naar een cache gaan zoeken toen deze familie in de buurt was. Als je dan vlak bij de waterkant moet zijn, is het best lastig. Zwanen blijven een mooi gezicht.

Vleermuizen zijn best wel bijzonder, als ze in je huis zitten is dat best vervelend. Als het er 7 zijn is het ronduit irritant en slecht voor je nachtrust. In Zweden is het net als in Nederland niet toegestaan om deze beesten te verplaatsen of dood te maken. Omdat vleermuizen niet de meest hygiënische beestjes zijn, heb ik ze toch uit huis gezet in de schuur. Daarna heb ik ze niet meer terug gezien of gehoord in huis.

Deze Adder kwam ik ook weer tegen tijdens het cachen op een verlaten camping ongeveer 10 km bij ons huis vandaan. Aan zijn ogen kun je zien dat hij bijna gaat vervellen.

Een zwaluw is opzich ook niet bijzonder, maar als het vogeltje uit het nest is gevallen, dan zet ik hem gewoon weer terug.

Elanden kwamen ook door onze tuin heen.

Een ree kwam ons ook regelmatig bezoeken.

De vos was regelmatig op zoek naar onze konijnen.