Klussen

Toen we het huis kochten moest er echt heel vel gebeuren. Er zat geen keuken in, de vloeren waren helemaal kaal. De boiler werkte niet goed, de afloop werkte niet goed, de elektrische installatie mankeerde van alles aan en ga zo nog maar even door.

Als je in Zweden een goedkoop huis koopt is er duidelijk een rede voor waarom het huis zo goedkoop is. Dat wisten wij, en we wisten ook dat ik een heleboel zelf kan klussen. Dat is ook de rede geweest dat we dit huis konden kopen. Als je dus een huis gaat kopen en je hebt zelf niet de expertise, schakel dan een expert in en koop het huis niet zonder het te laten controleren. Je kan dan wel eens in een nachtmerrie belanden.

Bij ons was dat dus niet het geval. Het meeste wat er loos was, wist ik al en een heel aantal dingen heb ik ook meteen in de eerste maand gedaan. Dingen die wel tegen zaten, of waar we niet op gerekend hadden, was de elektra en het stuuk werk van de schoorsteen. Uiteindelijk zijn ze allebei goed gekomen en ziet het er helemaal top uit.

De meeste huizen in Zweden zijn van hout, dat levert wel wat werk op!

Natuurlijk kun je een trap pakken, maar dat is niet zo handig, dan maar een touw aan de nok vast. werkt prima.

Bij het tuin gedeelte zie je het ook al, daar ben ik heel wat hout aan het zagen. Denk niet dat als je in Zweden gaat wonen dat alles aan komt waaien, je moet er hard voor werken.