Project woonkamer

De woonkamer was echt een drama, al was hij nog zo klein, niks was in orde. De elektra klopte niet, heel oud behang en het stuukwerk van de schoorsteen kwam zonder waarschuwing naar beneden bij het aanraken van het behang :S

Vlak na aankomst was de woonkamer:

Het eindresultaat:

Voor we er in wilde gaan wonen moest natuurlijk wel eerst het grote werk gedaan zijn. De woonkamer was 1 van die projecten waar ongewild heel veel tijd in is gaan zitten. Toen ik er aan begon dacht ik: “nou het nieuwe behang gaat gewoon over het oude heen”. Maar toen kwam ik er achter dat de elektra volledig vervagen moest worden omdat het onveilig was. Dat de elektra in Zweedse huizen niet veilig is, komt relatief vaak voor hier.

Toen ik de elektra er uit had gesloopt en deze deels op het plafond had gelegd, bleven er open stukken over waar wat aan gedaan moest worden, maar dat kon weer niet als het oude behang er op zat, ik heb dus vervolgens 40 jaar behang weg gehaald. Toen ik aan het stukje was toegekomen bij de schoorsteen, kwam het stucwerk naar beneden, en daar was ik niet blij mee. Van die hele muur had ik het oude SWETEX afgehaald, nieuwe stuuklaag op de schoorsteen aangebracht, en alles weer vlak gemaakt door gipsplaten met speciale lijm tegen de schoorsteen aan te plakken. Toen dat allemaal op zijn plek zat, was het behangen aan de beurt. Maar als je een ondergrond hebt die heerlijk al het vocht naar binnen wil trekken, zelfs na een laag voorstrijk, is dat best een uitdaging. Op was kleine schoonheids foutjes, was het eindresultaat wel aardig geworden.